Vragen? bel 0546 66 07 10

Integrale toegankelijkheid: Entree’s, trappen en drempels eenvoudig betreden

De integrale toegankelijkheid speelt een steeds belangrijkere rol in de samenleving. Vanaf 1 januari 2017 zijn organisaties verplicht om gebouwen en bedrijven toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. De geleidelijke invoering houdt in dat vanuit de overheid wordt verwacht dat ondernemers met kleine aanpassingen ervoor zorgen dat mensen met een handicap onder anderen gemakkelijker ruimtes kunnen betreden.

Entree’s, trappen en drempels dienen eenvoudig te betreden zijn

Officieel is een drempel van 2 cm toegankelijk, alhoewel dit niet al te prettig is om met een invalide voertuig te betreden. Een drempelhulp of een drempelbrug kan hierbij de uitkomst bieden! Belangrijk is om rekening te houden met de hellingshoek. De drempel mag niet te steil zijn, anders kan dit zorgen voor onveilige situaties. Daarnaast is aan te raden om een ruimte va 1,5 meter vrij te houden achter de deur, zodat de de rolstoel gemakkelijk kan draaien.

ITS keurmerk voor integrale toegankelijkheid gebouwen

In Nederland kan een ITS keurmerk behaald worden op het moment uw gebouw volledig toegankelijk is voor mensen met een beperking. Om dit keurmerk te verkrijgen wordt uw gebouw getoetst volgens de Integrale Toegankelijkheidsstandaard (ITS). Het keurmerk geeft aan dat de toegankelijkheid van het gebouw is gewaarborgd en de beheerder van het gebouw of de organisatie de verantwoordelijkheid heeft genomen tegenover mensen met een beperking. Het ITS keurmerk is niet verplicht.

Meer informatie ontvangen?

Wilt u meer informatie ontvangen over op welke wijze uw gebouw toegankelijk gemaakt kan worden voor mensen met een beperking? Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0546-660710 of vul onderstaand contactformulier in.

Vragen?

Wij adviseren uw organisatie graag over de mogelijkheden van onze oprijplaten en drempelhulpen. Zelfs maatwerk is mogelijk. Vul onderstaand contactformulier in en we nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met u op!

  • janet-oost