Vragen? bel 0546 66 07 10

Welke oprijplaten geschikt voor scootmobiel?

Als scootmobiel rijder wilt u gemakkelijk in en uit een woning en andere moeilijk begaanbare oppervlakken kunnen bereiden. In principe zijn de meeste rijplaten die u aantreft op onze website inzetbaar. Welke oprijplaten voor de scootmobiel geschikt zijn, is afhankelijk van een aantal factoren. 

Hellingshoek oprijplaten voor scootmobiel

Belangrijk is om rekening te houden met de hellingshoek waarover de scootmobiel bereden dient te worden. Hoe langer de lengte van de oprijplaat, hoe lichter de te nemen helling. We raden u ten alle tijde aan om te gaan voor een langere lengte. Op deze manier kunt u veiliger over de te nemen drempel of obstakel betreden. Meer informatie hierover treft u in de maattabel.

De lengte van de laadruimte m.b.t. oprijplaten voor scootmobiel

In het geval u uw scootmobiel wilt vervoeren per voertuig is het van belang om rekening te houden met de lengte van de laadruimte. Bij de aanschaf van de oprijplaat is het zodoende van belang om rekening te houden met de lengte van de oprijplaat in opgevouwen toestand. Meer informatie hierover treft u in de maattabel i.cm. voertuigen.

Doeleinde m.b.t oprijplaten voor scootmobiel

Belangrijk is om rekening te houden met doeleinde waarvoor u de oprijplaten voor de scootmobiel wilt inzetten. We hebben diverse types in het assortiment, namelijk de mobiele oprijplaten en vaste oprijplaten. De mobiele oprijplaat is aan te raden in het geval u tijdelijk gebruikt wilt maken van de oprijplaat voor bijvoorbeeld een drempel van een gebouw of voor een voertuig. De vaste variant wordt veelal permanent bevestigd aan het voertuig of het gebouw. Een gangbare mobiele oprijplaat is de opvouwbare oprijplaat Lifestyle. Een gangbare vaste oprijplaat is de opklapbare oprijplaat (gesloten 80 cm breed).

Goed om te weten m.b.t. de aanschaf oprijplaten voor scootmobiel

  • Onze oprijplaten zijn standaard minimaal 74 cm breed. Een gemiddelde scootmobiel zit tussen de 56 en 67 cm, dus hiermee komt u uitstekend weg.
  • Onze oprijplaten hebben een draag gewicht tussen de 250 kg en 1000 kg. Dit is afhankelijk van het type oprijplaat,  uw wensen en doeleinde.
  • Bij de vaste oprijplaten heeft u de keuze uit een oprijplaat met gesloten raster en een oprijplaat met open raster. Het open raster platform heeft van zichzelf de antislip functionaliteit. De gesloten raster is standaard voorzien antislip. De open raster wordt veelal gebruikt bij zanderige of modderige omgevingen (zodat het vuil tussen de rasters weg kan glippen).

Wilt u meer informatie over onze oprijplaten voor scootmobiel varianten?

Wilt u meer informatie over ons oprijplaat assortiment voor scootmobielen? Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0546-660710 of vul onderstaand contactformulier in.